© carnivoraforum.com
© carnivoraforum.com

Order Didelphimorphia

Family Didelphidae

Scientific Name

Marmosa murina

Other Names

Common mouse opossum, murine mouse opossum

Thumbnail Description

During the day it seeks shelter on a tree branch

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 11–14.5 cm (4.3–5.7 in)

WEIGHT: 250 g (8.8 oz)

TAIL: 13.5–21 cm (5.3–8.3 in)

Habitat

Moist habitats, tropical evergreen forest; altitude 1,300 m

Distribution

Colombia, Venezuela, Trinidad and Tobago, Guyana, Suriname, French Guiana, Brazil, eastern Ecuador, eastern Peru, eastern Bolivia

Diet

Insects, spiders, lizards, bird’s eggs, chicks, fruits

Reproduction

5 – 10

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Unknown

Predators

Unknown

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal, arboreal

Conservation Status

Least Concern