L'Hoest Monkey
L’Hoest Monkey ┬ęphoto.net

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Cercopithecus lhoesti

Other Names

Mountain monkey

Thumbnail Description

They are active during the day, mostly during early morning and late afternoon

Size & Weight

Adults:

BODY-LENGTH: 12.5 to 27 inches (32 to 69 cm)

WEIGHT: (Males) 6 kg (13 lb) (Females) 3.5 kg (7.7 lb)

TAIL: 19-to-39-inch (48 to 99 cm)

Habitat

Lowland rainforests, mountain slopes, forest borders, wooded savannas; altitude 1,500 to 2,500 meter (4,900 to 8,200 ft)

Distribution

Eastern Congo Basin, northeastern Democratic Republic of the Congo, Rwanda, Burundi, western Uganda

Diet

Fruit, mushrooms, herbs, roots, leaves

Reproduction

1 litter

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

5 months

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

30 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Diurnal, terrestrial

Conservation Status

Vulnerable

Advertisements