Lar Gibbon
Lar Gibbon ©www.funzoomiami.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Hylobates lar

Other Names

White-handed gibbon

Thumbnail Description

They are usually active for an average of 8.7 hours per day

Habitat

Lowland dipterocarp forest, hill dipterocarp forest, upper dipterocarp forest; altitude 1,200 m

Distribution

Southwest China to Thailand, Burma, Sumatra

Diet

Young leaves, buds and flowers, new shoots, vines, vine shoots, insects

Reproduction

Unknown

Mating Period

March, October

Gestation Period

6 months

Sexual Maturity

Unknown

Population

15,000 and 20,000

Lifespan

25 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Hoots

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered

SHARE
Previous articlePig-tailed langur
Next articleAgile Gibbon