Kloss's gibbon
Kloss’s gibbon ¬©www.gibbons.de

Order Primates

Family Hylobatidae

Scientific Name

Hylobates klossii

Other Names

Mentawai gibbon, bilou

Thumbnail Description

They drive off potential predators by singing.

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 44 to 63 cm

WEIGHT: 6 kg

Habitat

Rainforests

Distribution

Mentawai Islands

Diet

Fruits, plant parts, bird eggs, insects, small vertebrates

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

7 years

Population

Unknown

Lifespan

25 years (wild)

40 years (captivity)

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

20 to 30 hectares

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered