jaguarundi
Jaguarundi
©biodiversitywarriors.wikispaces.com

Order Carnivora

Family Felidae

Genus Puma

Scientific Name

Puma yagouaroundi

Other Names

Eyra cat

Size & Weight

Adults:

  • TOTAL-LENGTH: 53 to 77 cm (21 to 30 in)
  • WEIGHT: 3.5 to 9.1 kg (7.7 to 20.1 lb)
  • TAIL: 31 – 60 cm

Habitat

Dry thorn forest, wet grassland; elevation 3,200 m (10,500 ft)

Distribution

Southern Texas, coastal Mexico, Central and South America, northern Argentina

Diet

Rodents, small reptiles, birds, rabbits, opossums, fish, marmosets, arthropods

Reproduction

1 – 4 litters

Mating Period

Unknown

Gestation Period

70 – 75 days

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

2 years

Population

Unknown

Lifespan

10 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

6.8 to 100 km2 (2.6 to 38.6 sq mi)

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Purrs, whistles, yaps, chattering, bird-like chirps

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleFlorida Panther
Next articleMink