tiger1Order Carnivora

Family Felidae

Genus Panthera

Species P. tigris

Scientific Name

Panthera tigris corbetti

Thumbnail Description

  • The Indochinese tiger is generally smaller than Bengal and Siberian tigers.
  • It is extremely difficult to spot Indochinese tiger in the wild because it is shy in nature.

Size and Weight

(Males)

  • TOTAL-LENGTH: 2.55 to 2.85 m (8.4 to 9.4 ft)
  • WEIGHT: 150 to 195 kg (331 to 430 lb)

(Females)

  • TOTAL-LENGTH: 2.3 to 2.55 m (7.5 to 8.4 ft)
  • WEIGHT: 100 to 130 kg (220 to 290 lb)
Indochinese Tiger
Indochinese Tiger

Habitat

Tropical rainforests, subtropical moist broadleaf forests, subtropical dry broadleaf forests, evergreen forests, mangroves, hills, mountains, grasslands

Range

Myanmar, Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam, China

Diet

Sambar deer, serow, porcupines, hog badgers, hog deer, gaur, banteng, wild pigs, muntjac deer, macaques, wild water buffalo,

Breeding Season

November – April

Gestation Period

103 days

Reproduction

5 – 7 cubs

Sexual Maturity

5 years

Population

600 – 650

Baby Name

Cubs

Lifespan

15 to 26 years

Speed

Unknown

Nature

Solitary

Conservation Status

Endangered