Honey Possum ©gracialouise.typepad.com
Honey Possum ©gracialouise.typepad.com

Order Diprotodontia

Family Tarsipedidae

Scientific Name

Tarsipes rostratus

Other Names

Tait, noolbenger

Thumbnail Description

The honey possum can also use its prehensile tail to grip, much like another arm

Size and Weight

Adults:

(MALES)

BODY-LENGTH: 6.5 to 9 cm (2.6 to 3.5 in)

WEIGHT: (males) 7 to 11 g (0.25 to 0.39 oz) (females) 8 to 16 g (0.28 to 0.56 oz)

Newborns:

WEIGHT: 0.005 g

Habitat

Heath, shrubland, woodland

Distribution

Southwest Western Australia

Diet

Pollen, nectar

Reproduction

2 – 4

Population

Unknown

Lifespan

1 – 2 years

Speed

Unknown

Home Range

0.8 ha

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleSquirrel Glider
Next articleFeathertail Glider