Heavy-browed Mouse Opossum's Distribution
Heavy-browed Mouse Opossum’s Distribution

Order Didelphimorphia

Family Didelphidae

Scientific Name

Marmosa andersoni

Other Names

Anderson’s mouse opossum

Thumbnail Description

Anderson’s mouse opossums well adapted for a life in the trees

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 125 mm

Newborns:

LENGTH: 12 mm

Habitat

Rainforests; altitude 400 – 600 m

Distribution

Andes, Cusco, southern Peru

Diet

Insects, fruits, lizards, bird eggs, small rodents

Reproduction

6 – 14

Population

Unknown

Lifespan

1 year

Baby Name

Unknown

Predators

Snakes, owls, wild felids

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Data Deficient