whaleOrder Cetacea

Family Delphinidae

Scientific Name

Cephalorhynchus heavisidii

Other Names

Heaviside’s Dolphin, South African Dolphin, Benguela Dolphin

Thumbnail Description

They are active and social animals

Size and Weight

LENGTH: 1.8 m (5 ft 11 in)

WEIGHT: 75 kg

Habitat

Coastal, shallow waters

Distribution

Angola (Angola); Namibia; South Africa

Diet

Juvenile hake, cephalopods (including octopus)

Reproduction

1

Population

800 – 1,000

Lifespan

20 years

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups of 400 animals

Conservation Status

Data Deficient