whaleOrder Cetartiodactyla

Family Phocoenidae

Scientific Name

Phocoena phocoena

Thumbnail Description

One of the smallest of marine mammals. The young porpoises must consume about 7% to 8% of their body weight each day to survive

Size and Weight

LENGTH: 1.4 to 1.9 m (4.6 to 6.2 ft).

WEIGHT: 76 kg (168 lb)

Habitat

Coastal temperate, subarctic waters

Distribution

Wadden Sea, Bay of Fundy, Turkish and British coasts, Sea of Japan, Vladivostok, Bering Strait, Alaska, British Columbia

Diet

Herring, capelin, sprat, pearlsides, mackerel, sardine

Reproduction

Unknown

Population

700,000

Lifespan

Unknown

Baby Name

Calf

Speed

Unknown

Predators

White sharks, killer whales

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups of 5 individuals

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleSpectacled Porpoise
Next articleVaquita