Hamadryas Baboon
Hamadryas Baboon ©pin.primate.wisc.edu

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Papio hamadryas

Thumbnail Description

Several bands travel and sleep together

Size & Weight

Adults:

(Males)

BODY-LENGTH: 80 cm (31 in)

WEIGHT: 20–30 kg (44–66 lb)

TAIL: 40–60 cm (16–24 in)

(Females)

BODY-LENGTH: 40–45 cm (16–18 in)

WEIGHT: 10–15 kg (22–33 lb)

Habitat

Savannas, rocky areas

Distribution

Ethiopia (Red Sea), Djibouti, Somalia

Diet

Blossoms, seeds, grasses, wild roots, leaves from acacia trees, Dobera glabra, sisal leaves, insects, small reptiles, mammals

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

(Males) 57 – 81 months

(Females) 51 months

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Harem

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Up to 200 members

Behavior

Unknown

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleKipunji
Next articleGuinea Baboon