Hairy-eared Dwarf Lemur ©www.itsnature.org
Hairy-eared Dwarf Lemur ©www.itsnature.org

Order Primates

Family Cheirogaleidae

Scientific Name

Allocebus trichotis

Other Names

Hairy-eared mouse lemur

Thumbnail Description

Hairy-eared dwarf lemurs build leafy nests within trees to hibernate in

Size and Weight

Adults:

LENGTH: 30 cm (1′)

WEIGHT: 80 – 100 g (3 -3.6 oz)

Habitat

Lowland rainforest

Distribution

Madagascar & Indian Ocean Islands

Diet

Plant gums, fruit, tree sap

Reproduction

Unknown

Population

100 – 1,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable