Hainan Black Crested Gibbon
Hainan Black Crested Gibbon ©bethsanimals.blogspot.com

Order Primates

Family Hylobatidae

Scientific Name

Nomascus hainanus

Other Names

Hainan gibbon

Size & Weight

Unknown

Habitat

Broad-leaved forests, semideciduous monsoon forests

Distribution

Hainan Island, China

Diet

Ripe, sugar-rich fruit, figs (Ficus spp.) leaves, insects

Reproduction

1 litter

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Critically Endangered