Guinea baboon
Guinea baboon ©travelwithkat.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Papio papio

Other Names

Savanna baboon

Thumbnail Description

It is the smallest baboon species.

Guinea baboon is highly communicative animal.

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: 13 and 26 kg (28.6–57 lbs)

Habitat

Dry forests, gallery forests, bush savannas, steppes, grassland

Distribution

Guinea, Senegal, Gambia, southern Mauritania, western Mali

Diet

Fruits, buds, roots, grasses, greens, seeds, tubers, leaves, nuts, cereals, insects, small mammals

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

6 – 8 months

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

35 – 45 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Harem

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

40 – 200 members

Behavior

Diurnal, terrestrial

Conservation Status

Near Threatened

SHARE
Previous articleHamadryas Baboon
Next articleOlive Baboon