© metazoa.us
© metazoa.us

Order Didelphimorphia

Family Didelphidae

Scientific Name

Didelphis imperfecta

Thumbnail Description

They are primarily terrestrial but they are also expert climbers

Size and Weight

Adults:

WEIGHT: (males) 1,500 to 1,880 g (females) 1,000 to 1,300 g

Habitat

Elfin forests on tepuis, mesas; elevation 2,550 m

Distribution

Guyana, Suriname, French Guiana, Venezuela, Brazil, western Ecuador, northeastern Peru

Diet

Beetles, millipedes, dung beetles, leaves, grasses and fibers, birds, fruits, seeds, grains, nuts, wood bark

Reproduction

4 – 23

Population

Unknown

Lifespan

20 months

Baby Name

Unknown

Predators

Roadside hawks, barn owls, yellow anacondas

Speed

Unknown

Sounds

Clicking

Behavior

Nocturnal, solitary

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleBig-eared Opossum
Next articleCommon Opossum