Grey Kestrel
Grey Kestrel ©www.birdfinders.co.uk

Order Falconiformes

Family Falconidae

Genus Falco

Scientific Name

Falco ardosiaceus

Thumbnail Description

Grey kestrel will sometimes feed on oil palm nuts, one of the few birds of prey to eat vegetable matter

Size & Weight

BODY-LENGTH: 28–33 cm

WEIGHT: 300 grams

WINGSPAN: 58–72 cm

Habitat

Savannas, open woodland, forest clearings

Range

Congo Basin, Namibia, Zambia, Tanzania, Kenya, Ethiopia, Malawi

Diet

Insects, lizards, bats

Number of Eggs

Unknown

Breeding Season

March to June

Incubation Period

26–31 days

Fledging Period

30 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

12 million km2

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Shrill

Behavior

Crepuscular (active at dawn and dusk)

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleFox Kestrel
Next articleGreater Kestrel