gray snub-nosed monkey
gray snub-nosed monkey ©www.windowssearch-exp.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Rhinopithecus brelichi

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 64–73 cm

WEIGHT: (males) 14.5 kg (females) 8 kg

TAIL: 70–97 cm

Habitat

Mixed deciduous, evergreen broad leaf forest, secondary forest; altitude 1,400–2,300 m (summer) 570 m (winter)

Distribution

China

Diet

Young leaves, leaf, flower buds, bark, fruits, seeds, insect larvae, fruits, leaves

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

750

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Bands

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

4 – 10 (400 max.)

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered