Gray-handed Night Monkey
Gray-handed Night Monkey ©www.pixstel.com

Order Primates

Family Aotidae

Scientific Name

Aotus griseimembra

Thumbnail Description

It is relatively small monkey species

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: (Males) 1,009 grams (35.6 oz) (Females) 923 grams (32.6 oz)

Habitat

Secondary forest, coffee plantations

Distribution

Columbia, Venezuela (Sierra Nevada de Santa Marta, Magdalena River, Cauca River, Sao Jorge River valleys)

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Bands, Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

2 – 6 individuals

Behavior

Arboreal, Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable