Grey-bellied Night Monkey
Grey-bellied Night Monkey ©pin.primate.wisc.edu

Order Primates

Family Aotidae

Scientific Name

Aotus lemurinus

Other Names

Grey-legged douroucouli, lemurine owl monkey, Gray-bellied owl monkey

Thumbnail Description

They mark their territory with brown, oily secretions from the base of the tail

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: (Males) 2 1b (920 g) (Females) 1 lb 15 oz (875 g)

Habitat

Evergreen tropical rainforest, montane forest

Distribution

Colombia, north-eastern Argentina to Ecuador, Panama

Diet

Vegetation, arthropods, insects, nectar, small mammals, birds

Reproduction

1 – 2 litters

Sexual Maturity

2.5 to 3.5 years

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

0.1 km²

Group Name

Bands, Troops

Predators

Unknown

Sounds

Soft clicks, low-pitched guttural rumblings, owl-like hoots, high-pitched shrieks

Groups

Up to 50 individuals

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable