Grandidier's Mongoose
Grandidier’s Mongoose ©www.planet-mammiferes.org

Order Carnivora

Family Eupleridae

Genus Galidictis

Scientific Name

Galidictis grandidieri

Other Names

Giant-striped mongoose, Grandidier’s vontsira

Thumbnail Description

It is one of the rarest carnivorans in the world.

The giant-striped mongoose is a nocturnal species and it may hunt alone or sometimes in pairs.

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 38 – 40.5 cm

TAIL: 30 – 31.5 cm

WEIGHT: 1.1 to 1.3 lb (500 to 600 g)

Habitat

Dry tropical forest

Distribution

Southwestern Madagascar

Diet

Grasshoppers, scorpions, small reptiles, small mammals, vertebrates

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Group Name

Unknown

Home Range

442 sq. km.

Predators

Unknown

Sounds

Cooing mew

Behavior

Nocturnal, crepuscular

Conservation Status

Endangered