Golden Snub-nosed Monkey
Golden Snub-nosed Monkey ©amolife.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Rhinopithecus roxellana

Habitat

Temperate, mountainous forests, deciduous broadleaf forests, broadleaf forests, coniferous forests; altitude 1,500-3,400 m

Distribution

Central, Southwest China

Diet

Lichens, young leaves, fruits or seeds, buds, mature leaves, herbs, bark, flowers

Reproduction

Unknown

Breeding Season

October

Gestation Period

6–7 months

Sexual Maturity

(Males) 5 – 7 years

(Females) 5 years

Population

8,000 to 15,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

40 sq. km

Group Name

Bands

Predators

Northern goshawk, wolf, Asiatic golden cat, leopard, birds, golden eagle, northern goshawk

Sounds

Unknown

Groups

5 – 10 members (600 max.)

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered