© www.sakertour.com
© www.sakertour.com

Order Carnivora

Family Canidae

Scientific Name

Canis aureus

Other Names

Eurasian golden jackal, common jackal, Asiatic jackal, reed wolf

Thumbnail Description

It is the largest of all jackals. The only species to live outside Africa

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: (males) 71–85 cm (females)

WEIGHT: (males) 6–14 kg (13-31 lbs)

SHOULDER HEIGHT: (males) 44.5–50 cm

Newborns:

WEIGHT: 201–214 g

Habitat

Flat shrublands, savannas, deserts, humid reeded areas, floodplains; altitude 1,000 m

Distribution

Bulgaria, Greece, Serbia, Slovenia, Albania, Hungary, Turkey, Romania

Diet

Hares, mouse-like rodents, pheasants, francolins, ducks, coots, moorhens, passerines, gerbils, lizards, snakes, fish, muskrat, common voles, bank voles, roe deer

Reproduction

Uzbekistan: 2 – 8

Bulgaria: 4 – 7

Michurinsk: 3 – 5

India: 4

Population

80,000

Lifespan

10 – 12 years

Baby Name

Pups

Group Name

Pack

Speed

20 mph

Predators

Leopards, hyenas, eagles

Sounds

“Ai-yai! Ai-yai!”, “pheal”, “phion”, “phnew”

Behavior

Groups of 4 – 5 individuals

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleLesser Bilby
Next articleSide-striped Jackal