Golden-backed Uakari
Golden-backed Uakari ©www.arcanamundi.com

Order Primates

Family Pitheciidae

Scientific Name

Cacajao melanocephalus

Other Names

Black-headed uakari

Thumbnail Description

They move around by walking and running on all fours and even climbing and galloping

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: 2.5 to 3.7 kg

Habitat

Terra firme, palm swamps, low open white sand forests, rain forests, campinarana

Distribution

North-western Brazil, south-eastern Colombia, south-western Venezuela

Diet

Seeds, fruits, insects, leaves, pith

Reproduction

Unknown

Breeding Months

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

5 – 40 members

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Least Concern