whaleOrder Cetacea

Family Platanistidae

Scientific Name

Platanista gangetica

Other Names

South Asian River dolphin, Indus River Dolphin, Blind River Dolphin, Ganges Susu, Ganges Dolphin, South Asian River Dolphin

Thumbnail Description

Ganges river dolphins are typically solitary creatures

Size and Weight

LENGTH: 210 – 260 cm

WEIGHT: 80 – 90 kg

Habitat

Slow-moving freshwater bodies

Distribution

Pakistan, India, Bangladesh, Nepal

Diet

Shrimp, fish, carp, catfish

Reproduction

Unknown

Population

843–1,171 (estimates: 2001)

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

No groups

Conservation Status

Endangered