saOrder Carnivora

Family Otariidae

Scientific Name

Zalophus wollebaeki

Thumbnail Description

They have a playful nature

Size and Weight

Adults:

LENGTH: 150 to 250 cm (59 to 98 in)

WEIGHT: (males) 200 kg (females) 50 and 95 kg

Newborns:

WEIGHT: 6.7 kg

Habitat

Shallow bays

Distribution

Isla Gorgona (Colombia), Isla del Coco

Diet

 

Reproduction

1

Population

20,000 – 50,000

Lifespan

15 – 24 years

Baby Name

Pups

Group Name

Harem

Predators

Sharks, killer whales

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Non-migratory

Conservation Status

Endangered

SHARE
Previous articleJapanese Sea Lion
Next articleWalrus