florida black bear
Florida Black Bear ©www.publicnewsservice.org

Order Carnivora

Family Ursidae

Genus Ursus

Scientific Name

Ursus americanus floridanus

Thumbnail Description

It is the largest terrestrial mammal in Florida.

They have an excellent sense of smell.

Size & Weight

Adults:

  • HEAD-BODY-LENGTH: 4 feet (120 cm) and 6 feet (180 cm)
  • WEIGHT: (males) 300 pounds (140 kg) (females) 198 pounds (90 kg)
  • SHOULDER HEIGHT: 5 feet (76 cm) and 3.5 feet (110 cm)

Habitat

Sand-pine scrub, oak scrub, upland hardwood forests, forested wetlands

Distribution

Alabama, Georgia, Mississippi

Diet

Sabal palmetto, Thalia geniculata, Sus scrofa, Bombus bimaculatus, Camponotus, Serenoa repens, Ilex glabra, Rubus, Phytolacca rigida, Vaccinium, Camponotus, Serenoa repens, Ilex glabra, Nyssa biflora, Vespula, Apis mellifera, Dasypus Novemcinctus

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

20 acres (81,000 m2)

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Solitary

Conservation Status

Not Defined

SHARE
Previous articleWhite-nosed Coati
Next articleCivet