European Polecat ©britishwildlifecentre.blogspot.com
European Polecat ©britishwildlifecentre.blogspot.com

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mustela putorius

Other Names

Black or forest polecat, fitch

Thumbnail Description

Each polecat uses several den sites distributed throughout its territory

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: (males) 350–460 mm (females) 290–394 mm

WEIGHT: (males) 1,000 – 1,500 g (females) 650 – 815 g

TAIL: (males) 115–167 mm (females) 84–150 mm

Newborns:

LENGTH: 55–70 mm

WEIGHT: 9-10 g

Habitat

Forest habitats, open areas

Distribution

Western Eurasia, North Africa

Diet

Common vole, backed, vole, green toads, grass frogs, water vole

Reproduction

5 – 10

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Kits

Speed

Unknown

Predators

Red foxes, domestic cats

Sounds

Growl, squeal, mewling cry,

Behavior

Not territorial

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleSteppe Polecat
Next articleStriped Polecat