© z15.invisionfree.com
© z15.invisionfree.com

Order Carnivora

Family Canidae

Scientific Name

Canis lupus lupus

Other Names

Common wolf, Middle Russian forest wolf

Thumbnail Description

It is the largest of Old World grey wolves. They eat 2.5 to 6.3 kilograms of food each day

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: (male) 1.65 m (female) 1.59 m

WEIGHT: (male) 20 – 70 g (female) 16 – 50 g

SHOULDER HEIGHT: 80–85 cm

Habitat

Forests, tundra, taiga, deserts, plains

Distribution

Eurasia, Western Europe, Russia, Himalayan Mountains, Norway, Scandinavia, Black Sea, Alps

Diet

Moose, red deer, roe deer, wild boar, reindeer, argali, mouflon, wisent, saiga, ibex, chamois, wild goats, fallow deer, musk deer

Reproduction

6

Population

25,000 – 30,000

Lifespan

13 years

Baby Name

Pups

Speed

Unknown

Predators

No natural predator

Sounds

Unknown

Behavior

Solitary hunters

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleBlack-backed Jackal
Next articleArctic Wolf