Eastern Chanting Goshawk
Eastern Chanting Goshawk ©www.pbase.com

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Melierax

Scientific Name

Melierax poliopterus

Other Names

Somali chanting goshawk

Size & Weight

BODY-LENGTH: 49 to 55 cm

TAIL: 20 to 25 cm

WINGSPAN: 96 to 110 cm

Habitat

Semidesert, dry bush, wooded grassland; altitude 2000 m

Range

Southern Ethiopia, Djibouti, western Somalia, eastern Kenya, northeastern Tanzania, Uganda

Diet

Unknown

Number of Eggs

Unknown

Breeding Season

Unknown

Incubation Period

Unknown

Fledging Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

whee-pee-pee-pee, kleee-yeu, peeu-peeu-peeu-pee-pee-pee-pee

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern