Dingo ©animals.nationalgeographic.com
Dingo © animals.nationalgeographic.com

Order Diprotodontia

Family Phascolarctidae

Scientific Name

Canis lupus dingo

Thumbnail Description

They can survive 22 days without water in the winter

Size and Weight

Adults:

TOTAL LENGTH: 117 to 154 cm (46 to 61 in)

SHOULDER HEIGHT: 52 to 60 cm (20 to 24 in)

WEIGHT: 27 to 35 kg (60 to 77 lb)

Habitat

Rabbit burrows, rock formations, boulders in dry creeks, large spinifex, hollow logs, burrows

Distribution

Eastern Australia, Central Australia, Northern Australia’s tropical forest wetlands

Diet

Red kangaroo, swamp wallaby, cattle, dusky rat, magpie goose, common brushtail possum, long-haired rat, agile wallaby, European rabbit, common wombat, echidnas, crabs, small skinks, fruits, plants

Reproduction

5 – 10

Population

Unknown

Lifespan

24 years (captivity)

Baby Name

Pups

Speed

30 mph

Predators

Crocodiles, dogs,

Sounds

Bark, howl

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable

A
SHARE
Previous articleDesert Bandicoot
Next articleKoala