Delacour's langur
Delacour’s langur ©thelaststandblog.wordpress.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Trachypithecus delacouri

Other Names

Delacour’s lutung

Thumbnail Description

The langur is named after the French-American ornithologist Jean Théodore Delacour.

They spend day sleeping in limestones caves.

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 57 to 62 cm (22 to 24 in)

WEIGHT: (males) 7.5 and 10.5 kilograms (17 and 23 lb) (females) 6.2 to 9.2 kilograms (14 to 20 lb).

TAIL: 82 to 88 millimeters (3.2 to 3.5 in)

Habitat

Open forests; altitude 328 meters (1,076 ft)

Distribution

Vietnam

Diet

Fruits, seeds, flowers

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

170 to 200 days

Sexual Maturity

(Males) 5 years

(Females) 4 years

Population

250 (wild)

19 (captivity)

Lifespan

20 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Up to 30 members

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Critically Endangered