DE BRAZZA'S MONKEY
DE BRAZZA’S MONKEY ©unisci24.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Cercopithecus neglectus

Thumbnail Description

It is a shy, territorial monkey that lives in small social groups

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: (Males) 7 kg (Females) 4 kg

Habitat

Unknown

Distribution

Angola, Cameroon, Central African Republic, Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Ethiopia, Gabon, Saiwa Swamp, Cherangani Hills in Kenya, South Sudan, Uganda

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

5 months

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

30 years (captivity)

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Leopard, humans, common chimpanzees

Sounds

Unknown

Groups

5 – 30 members

Behavior

Diurnal, terrestrial

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleHamlyn’s Monkey
Next articleBarbary Macaque