crested capuchin
crested capuchin ©NamdurApi

Order Primates

Family Cebidae

Scientific Name

Sapajus robustus

Other Names

Robust tufted capuchin

Thumbnail Description

Unlike other capuchins, the crested capuchin is thought to use tools.

Size & Weight

Adults

HEAD-BODY-LENGTH: 33–57 cm (13–22 in)

TAIL: 40–47 cm (16–19 in)

Habitat

Tropical lowland, submontane forests

Distribution

Brazil (Espírito Santo, Minas, Gerais, Bahia)

Diet

Fruits, seeds, arthropods, small mammals

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered