common marmoset
common marmoset ©www.snipview.com

Order Primates

Family Callitrichidae

Scientific Name

Callithrix jacchus

Thumbnail Description

They can hang on to trees vertically and leap between them, as well as run across branches

Marmosets are likely to compete for fruit with birds, such as parrots and toucans, and with woolly opossums

Size & Weight

Adults:

(MALES)

WEIGHT: 256 g (9.03 oz)

HEIGHT: 188 mm (7.40 in)

(FEMALES)

WEIGHT: 236 g (8.32 oz)

HEIGHT: 185 mm (7.28 in)

Habitat

Coastal forests, semi-deciduous forests, savanna forests riverine forests

Distribution

Brazil (Piaui, Paraiba, Ceará, Rio Grande do Norte, Pernambuco, Alagoas)

Diet

Plant exudates, fruits, seeds, flowers, fungi, nectar, snails, lizards, tree frogs, bird eggs, nestlings, infant mammals

Reproduction

2

Sexual Maturity

15 months

Population

Unknown

Lifespan

12 years (wild)

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

0.005 to 0.065 km² (0.002 to 0.03 mi²)

Group Name

Unknown

Predators

Mustelids, felids, arboreal snakes, owls, raptors

Sounds

Short trickling, staccatos

Behavior

Form groups of 15 members

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articlePygmy Tarsier
Next articleBlack-tufted Marmoset