Common Kestrel
Common Kestrel ©bintangfauna.blogspot.com

Order Falconiformes

Family Falconidae

Genus Falco

Scientific Name

Falco tinnunculus

Other Names

European kestrel, Eurasian kestrel, Old World kestrel

Thumbnail Description

It is thought to hover 10–20 m (33–66 ft) above the ground during hunting.

The bird consumes as much as 4 – 8 voles a day.

Size & Weight

BODY-LENGTH: 32–39 cm (13–15 in)

WEIGHT: (Males) 136–252 g (4.8–8.9 oz) (Females) 154–314 g (5.4–11.1 oz)

WINGSPAN: 65–82 cm (26–32 in).

Habitat

Fields, heaths, shrubland, marshland, wetlands, moorlands, arid savanna; altitude 4,500 m (14,800 ft)

Range

Europe, Asia, Africa, North America

Diet

Voles, shrews, mice, passerine, bats, swifts, frogs, camel spiders, earthworms, orthopterans, termites, insects, beetles, lizards

Number of Eggs

3–6 eggs

Eggs Size

Unknown

Breeding Season

April or May

Incubation Period

28 – 30 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

16 – 24 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal, migratory

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleCrowned Eagle
Next articleCommon Buzzard