Columbian Weasel ©www.snipview.com
Columbian Weasel ©www.snipview.com

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mustela felipei

Other Names

Don Felipe’s weasel

Thumbnail Description

It is probably the rarest carnivoran in South America

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: 22 cm (8.7 in)

TAIL: 11.5 cm (4.5 in)

WEIGHT: 120–150 g (4.2–5.3 oz)

Habitat

Rivers, streams, riparian habitats; elevation 1,100 to 2,700 m

Distribution

Huila, Cauca (Colombia), northern Ecuador

Diet

Fish, small aquatic animals, small terrestrial mammals

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Kits

Speed

Unknown

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Unknown

Conservation Status

Vulnerable

SHARE
Previous articleSiberian Weasel
Next articleLong-tailed Weasel