Bushy-tailed Opossum ©Paulo Bernarde
Bushy-tailed Opossum ©Paulo Bernarde

Order Didelphimorphia

Family Caluromyidae

Scientific Name

Glironia venusta

Thumbnail Description

It has a widespread distribution

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 160–205 mm (6.3–8.1 in)

WEIGHT: 195–225 g (6.9–7.9 oz)

Habitat

Lowland rain forest, tropical dry forest; altitude 500 m

Distribution

Bolivia, Brazil, Ecuador, Peru, Colombia

Diet

Insects, fruits, seeds, eggs

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Unknown

Predators

Humans

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Arboreal, nocturnal

Conservation Status

Least Concern