Brown titi
Brown titi ©pin.primate.wisc.edu

Order Primates

Family Pitheciidae

Scientific Name

Callicebus brunneus

Thumbnail Description

It has Reddish brown back and sideburns, blackish head, limbs, and tail with pale tip.

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 12.3–3.6 in (31.2–34.5 cm)

WEIGHT: 29.8–30.0 oz (845–850 g)

TAIL: 14.6–17.3 in (37.1–44 cm)

Habitat

Riverine, flooded, bamboo forests

Distribution

Amazon basin (Brazil, Peru, Bolivia)

Diet

Fruits, leaves, insects, flowers

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Territorial

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleRio Mayo Titi
Next articleRed-bellied Titi