Black-winged Kite
Black-winged Kite ©www.surfbirds.com

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Elanus

Scientific Name

Elanus caeruleus

Thumbnail Description

They are thought to adjust their wings and jerk their tails up and down as if to balance itself.

Size & Weight

Unknown

Habitat

Altitude 3,650 m (11,980 ft)

Distribution

Sub-Saharan Africa, tropical Asia, Europe, Portugal, Sumatra, Java, Borneo, Philippines

Diet

Grasshoppers, crickets, large insects, lizards, rodents

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

15 – 35 members

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleGalago
Next articleBlack-shouldered Kite