Black Squirrel Monkey
Black Squirrel Monkey ©endangeredspeciesbiomesprojects.wikispaces.com

Order Primates

Family Cebidae

Scientific Name

Saimiri vanzolinii

Other Names

Blackish squirrel monkey, black-headed squirrel monkey

Thumbnail Description

Among primates the black squirrel monkey has one of the most restricted geographical distributions

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 10.8–12.6 in (27.5–32 cm)

WEIGHT: 22.9–33.5 oz (650–950 g)

TAIL: 16.3–17.5 in (41.5–44.5 cm)

Habitat

Swamp, white-water flooded tropical moist forest

Distribution

Northeastern Brazil

Diet

Fruits, insects, spiders

Reproduction

1 litter

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Bands, Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Up to 50 individuals

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Vulnerable