Black snub-nosed monkeys
Black snub-nosed monkeys ©www.yunnanadventure.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Rhinopithecus bieti

Other Names

Yunnan snub-nosed monkey

Thumbnail Description

It is found in one of the most extreme environments of any nonhuman primate

Habitat

Steep hillsides, impenetrable bamboo thickets, temperate coniferous forest, deciduous/evergreen broadleaf, coniferous forest; altitude 4700 m

Distribution

China

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

1,700

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

20 to 135 square km

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

20 to 60 (100 max.)

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered