Black Kite
Black Kite ©orientalbirdimages.org

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Milvus

Scientific Name

Milvus migrans

Thumbnail Description

They are attracted to smoke and fires, where they seek escaping prey

Habitat

Unknown

Range

Europe, Asia, Africa, Australia

Diet

Fish, birds, bats, rodents, carrion

Number of Eggs

2 – 3 eggs

Breeding Season

January – February

Incubation Period

30 – 34 days

Nestling Period

33 – 39 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

6,000,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Eurasian eagle-owl

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern

Advertisements
SHARE
Previous articleBonelli’s Eagle
Next articleBlack Harrier