Binturong
Binturong ©Foto Martien

Order Carnivora

Family Viverridae

Genus Arctictis

Scientific Name

Arctictis binturong

Other Names

Bearcat

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 28 to 33 in (71 to 84 cm)

WEIGHT: 11 to 32 kg (24 to 71 lb)

TAIL: 26 to 27 in (66 to 69 cm)

Habitat

Forested plains, foothills; altitude 220–280 m (720–920 ft)

Distribution

India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Thailand, Malaysia, Laos, Cambodia, Vietnam, China, Sumatra, Kalimantan, Java, Palawan

Diet

Small mammals, birds, fish, earthworms, insects, fruits, fowls’ heads, eggs, figs

Reproduction

2 – 6 litters

Mating Period

Unknown

Gestation Period

91 days

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

(Males) 27.7 months

(Females) 30.4 months

Population

Unknown

Lifespan

25 years (captivity)

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

(Males) 4.5 to 20.5 km2 (1.7 to 7.9 sq mi)

(Females) 4 km2 (1.5 sq mi)

Group Name

Unknown

Predators

Leopards, clouded leopards, reticulated pythons

Group Size

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable

Advertisements
SHARE
Previous articleBeaver
Next articleBilby