© earjecosystem.weebly.com
© earjecosystem.weebly.com

Order Didelphimorphia

Family Didelphidae

Scientific Name

Didelphis aurita

Thumbnail Description

Big-eared opossums are one of the most common marsupials in their home range

Size and Weight

Adults:

WEIGHT: (males) 1,500 to 1,880 g (females) 1,000 to 1,300 g

Habitat

Atlantic rainforests, secondary Atlantic forests, Araucaria highlands; elevation 1,000 m

Distribution

Brazil, northeastern Argentina, southeastern Paraguay

Diet

Millipedes, harvestmen, beetles, grasshoppers and crickets, gastropods, butterfly larvae, ants, isopods, crabs, rufous-bellied thrushes, Liotyphlops beui, southeastern four-eyed opossums

Reproduction

2 – 3

Population

Unknown

Lifespan

2 years (wild)

Baby Name

Unknown

Predators

Ocelots, pumas, jaguarundis, Jararacas

Speed

Unknown

Sounds

Clicking

Behavior

Nocturnal, solitary

Conservation Status

Least Concern