Bengal Slow Loris ©www.rufford.org
Bengal Slow Loris ©www.rufford.org

Order Primates

Family Lorisidae

Scientific Name

Nycticebus bengalensis

Other Names

Northern slow loris

Thumbnail Description

It is the largest species of slow loris.

It has excellent night vision.

Size & Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 26 to 38 cm (10 to 15 in)

WEIGHT: 1 and 2.1 kg (2.2 and 4.6 lb)

Habitat

Evergreen, deciduous forests, dense canopies

Distribution

Northeast India, Bangladesh, Indochina (Cambodia, Laos, Burma, Vietnam, southern China and Thailand), Assam, Arunachal Pradesh, Mizoram, Nagaland, Meghalaya, Manipur, Tripura

Diet

Insects, fruits, tree gum, snails, small vertebrates

Reproduction

1 – 2

Population

16,000 – 17,000

Lifespan

20 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

1.71 km2 (0.66 sq mi)

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable

SHARE
Previous articleSunda Slow Loris
Next articlePygmy Slow Loris