Bare-rumped Sheathtail Bat
Bare-rumped Sheathtail Bat www.flickr.com/ DrMSandrine

Order Chiroptera

Family Emballonuridae

Scientific Name

Saccolaimus saccolaimus nudicluniatus

Thumbnail Description

It does not possess the wing pouch which many other sheathtail bats have, but it does have a throat pouch.

They crawl away rapidly when disturbed rather than taking flight.

Size & Weight

Unknown

Habitat

Tropical eucalypt woodland, open woodlands, gum woodland

Distribution

North-eastern Queensland, New Guinea

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

3 – 40 individuals

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Critically Endangered