Azara's Night Monkey
Azara’s Night Monkey ©justanotheranimaladdict.tumblr.com

Order Primates

Family Aotidae

Scientific Name

Aotus azarae

Other Names

Southern night monkey

Thumbnail Description

It spends its life in trees and becomes more active when the moon is brighter

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: (Males) 346 mm (13.6 in) (Females) 341 mm (13.4 in)

WEIGHT: (Males) 1,254 g (2.765 lb) (Females) 1,246 g (2.747 lb)

TAIL: 12.4–15.7 in (31.6–40 cm)

Habitat

Gallery forest, semi-deciduous forest; elevation 1,250 m (4,100 ft)

Distribution

Argentina, Bolivia, Brazil, Peru, Paraguay

Diet

Fruits, leaves, flowers, insects

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

20 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Bands, Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Up to 3 individuals

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern