Aye-Aye ©freakyanimals.wordpress.com
Aye-Aye ©freakyanimals.wordpress.com

Order Primates

Family Daubentoniidae

Scientific Name

Daubentonia madagascariensis

Thumbnail Description

It is the world’s largest nocturnal primate, and is characterized by its unusual method of finding food.

It travels 4 km (2.5 mi) each night

Size & Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 30cm – 40cm (12in – 15in)

WEIGHT: 2kg – 2.7kg (4lbs – 6lbs)

Habitat

Dense, tropical rainforest, deciduous forest; elevation 700 meters

Distribution

Madagascar (east coast)

Diet

Seeds, fruits, nectar, fungi, insect larvae

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

10 – 23 years

Speed

32 km/h (20 mph)

Baby Name

Unknown

Home Range

(Males)

80 acres (320,000 m2)

(Females)

20 acres (81,000 m2)

Group Name

Unknown

Predators

Fossa, birds of prey

Sounds

Unknown

Behavior

Arboreal, nocturnal, solitary

Conservation Status

Endangered

©