Atlantic Titi
Atlantic Titi ©www.shutterstock.com

Order Primates

Family Pitheciidae

Scientific Name

Callicebus personatus

Other Names

Masked titi

Thumbnail Description

They consume 20% of the day traveling while feeding lasts 2 – 3 hours

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 12.2–16.5 in (310–420 mm)

WEIGHT: 34.2–58.2 oz (970–1,650 g)

TAIL: 16.5–21.7 in (418–550 mm)

Habitat

Primary, secondary forests

Distribution

Brazil (Atlantic coastal forest)

Diet

Fleshy fruits, seeds, leaves

Reproduction

1 litter

Breeding Months

August–October

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

20 ha (49 acres)

Group Name

3 – 5 members

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Vulnerable

SHARE
Previous articleCoimbra Filho’s Titi
Next articleCollard Titi