Assam macaque
Assam macaque ©www.arkive.org

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Macaca assamensis

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 51 to 73.5 cm (20.1 to 28.9 in)

WEIGHT: 5 to 10 kg (11 to 22 lb)

TAIL:  15 to 30 cm (5.9 to 11.8 in)

Habitat

Tropical, subtropical, semievergreen forests, dry deciduous, montane forests; 4,000 meters (13,000 ft)

Distribution

Nepal, northeastern India

Diet

Maize kernels, buckwheat, millet, fruits, leaves, invertebrates, cereals

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

13 – 35 members

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Near Threatened

SHARE
Previous articleBonnet Macaque
Next articleTibetan Macaque